måndag 20 februari 2012

Hundmänniska/hästmänniska

Vad är det som driver oss? Upp och ut tidigt på mornarna, kvittar om det är spöregn eller snöstorm ut ska vi bara om det så krävs skoteroverall eller våtrdäkt...
Minns då jag hade både Alizza och Spitz och Tormi. upp tidigt på morgonen innan jobbet och rasta hundarna, sen frukost bestående av en macka som äts i bilen. Iväg till stallet för att släppa ut hästarna, och mocka, fixa foder å lite annat som behövde fixas sen hem igen för att ta en dusch, inser att Spitz ätit upp en av mina strumpor som kastades på golvet.... shit!!
på med jobbkläder, lasta in hundarna i bilen efter en snabb kissrunda runt huset.
Phu, äntligen på jobbet, jobba ca 9 timmar plus lite bokföring (på den tiden man hade eget)
ännu en gång lasta in hundarna i bilen och köra 3 mil åt fel håll för att så träna lite hund, ofta i mörker och lite snålblåst. 2 dobermann innebär många skratt vid träning men jag har nog gråtit lika många ggr, ibland kändes det som att slå huvudet i en cementvägg............ nu efteråt inser jag att jag kanske helt enkelt tränade med fel människor, hundträning ska vara kul....

Efter ett par timmars hundträning och en massa hundprat så lastade man åter igen in hundarna i bilen och for då de 3 milen tillbaka hemåt, när man nästan var hemma så tog man av mot stallet och spenderade några timmar där. Tog en ridtur på banan eller i skogen, ofta i totalmörker för klockan brukade närma sig runt 21.30. Insläpp och kvällsfodring av hästarna. SÅ äntligen, på väg hem.

Väl hemma så tog man en snabb kissrunda med hundarna, sen drog man av sig ofta skitiga och blöta stall/hundkläder. Utfodrade hundarna för att sen ta sig en välbehövlig dusch. Hälsade på mannen och kastade i sig en macka på väg från köket till sovrummet. La huvudet på kudden och hoppades på att somna snabbt, och just i det ögonblicket så kommer man på att Spitz åt upp en strumpa på morgonen och mycket riktigt. Dax för nattpromenaden.... suck, på men lite kläder och ett par tofflor, ficklampa och ett stort tålamod. När nattpromenaden var avklarad så var det så äntligen dax för sängen. NU äntligen!!

Detta var hur det ofta såg ut på vardagarna, helgerna var ju ännu mer spännande....då kunde det ju vara allt från lydnadstävling alt utställning med hundarna eller någon spännande aktivitet i stallet. Men det tar jag en annan gång!!

Inga kommentarer: