fredag 24 oktober 2008

Fredag och snöstorm och islandshästar

Idag var dagen som vi skulle rida islandshäst på! Vaknade och det var snöstorm......Marie lite ledsen....Vi åt iallafall frukost och klädde på oss vinterkläderna. Peter tyckte att vi skulle åka, det kan ju vara bra väder där!!! Ö1:an var avstängd så vi blev omdirigerade på småvägar, bilen for över vägen då det var halt och blåste halv storm men tillslut kom vi fram till Eldhestar, en svensk tjej hälsade oss välkomna och undrade hur vi tagit oss fram i ovädret... Peter är duktig på att köra bil! Vi blev tilldelade varsin häst och Peter var mkt skeptisk.....men satte sig upp och följde med i det värsta vädret jag någonsin ridit i....det haglade nålar och blåste storm...
Där satt vi i våra skoteroveraller och ridhjälmar....Vi provade på tölt och min häst hade en helt underbar tölt, Peters häst töltade även han men inte om han inte var tvungen så vår guide fich rida bakom med ett spö. Vi red i 1 1/2 timma och det var mer än lagom....Peter hade rejält ont i rumpan!!
Kalla och frusna gick vi till huvudbyggnaden på gården och åt lunch, en varm soppa med tillbehör! Mums!

Åter in i bilen ( nu tror väl alla att vi bara åkte bil ) för att åka till blå lagunen och bada i de heta källorna!! åh vilket ställe, 44 grader i vattnet , nollan i luften!!!
Blå lagunen genomgick en renovering detta året så det var helt nytt och fräscht, snacka om påkostat, vi bokade varsin massage i vattnet...( man låg på ett liggunderlag med något filtaktigt över sig så man höll värmen, snacka om avkopplande! 1 timma gick snabbt, simmade lite för att sedan ta och äta kvällsmat i restaurangen....åh vilken mat! vi beställde in hummerstjärtar till förrätt, jag tog fisk till varmrätt och färska frukter till dessert!!! åh så gott och så mätt! Såsade oss ut till bilen för hemfärs till hotellet, tittade på något dubbat program för att sedan försvinna in i dimman och drömmarnas land!

Inga kommentarer: