onsdag 22 oktober 2008

Onsdag och roadtrip

Igårkväll bestämde vi oss för att lämna hotellet och göra en roadtrip till Vatnajökull, en resa på ca 40 mil, vi tänkte att vi skulle undvika den "stora vägen" Ö1:an och ta lite mindre vägar...sagt och gjort så gav vi oss iväg för att åka lite oss-road...ja iallafall lite minder vägar. När vi åkt ca 15 mil så närmande vi oss Hekla, en av de aktiva vulkanerna på Island....pga av lite dåligt väder så såg vi inte hela vulkanen men ganska häftigt att åka bredvid en vulkan!!! vi fortsatte färden uppåt i bergen men där tog vår lycka slut.....i ett snabbt ögonblick så tog vägen slut...ja inte riktigt men den var fylld med snö och vår bil blev hängande på underredet på snön så vi satt helt enkelt FAST!!!.............i 2 1/2 timme så satt vi fast och försökte gräva bort snön under bilen med våra händer och en snöskrapa....inte hade vi med oss någon spade inte....! När jag som bäst höll på att gå upp i atomer så kom Peter på att vi kunde använda domkraften och lyfta upp bilen, stoppa stenar under däcken och köra loss.......det tog oss 5 minuter att komma loss...snacka om att man får hjärnsläpp ibland.

Ja hur som helst så åkte vi vidare men efter sa 2 kilometer så insåg vi att det inte skulle fungera...vi fick helt enkelt vända. Det blev till att köra 10 mil tillbaka och ta Ö1:an mot Vatnajökull. Lite trist men det var det bästa alternativet, det började bli mörkt och vi ville inte riskera att sätta oss fast igen. Vi åkte mot hotellet där vi skulle övernatta innan vi kom fram till Vatnajökull, det snöade och regnade konstant så Peter hade ett skit-jobb att köra hela vägen, det var kallt och halt...

Väl framme på Icelandair hotell så fick vi ett litet mysigt rum, hoppade in i duschen för att värma oss. Åt middag på hotellets restaurang och fullkomligt stupade i säng!

Inga kommentarer: